The only way

is up to you…

De Baron van Münchhausen is een romanfiguur, die volgens de verhalen zichzelf aan de eigen haren uit een moeras kon trekken. Het beeld verwijst naar het vermogen van de mens om zichzelf boven de eigen moeilijkheden uit te tillen. Persoonlijk leiderschap, richting bepalen waarin jij je ontwikkelt, de reis uitstippelen naar je doel, resultaten die je daarmee tot stand brengt,….. met elke stap denk je even dat je er uit bent.

En je komt inderdaad een heel eind door je omgeving te beïnvloeden met de attributen die je hebt. Na verloop van tijd kom je echter niet meer verder door nóg meer innovatieve modellen en moderne technieken in te zetten. Op een gegeven moment wil je ten diepste kunnen hanteren wat je tot je beschikking hebt. Dan draait het om jou en je meesterschap.

Ik & Jij

heeft een nadrukkelijke focus gekregen: het aanbod dat je hier vindt, gaat over persoonlijke ontwikkeling voor duurzame maatschappelijke innovatie met behulp van het opstellingenwerk.

Innoveren en de reis naar binnen

Probeer jij beroepsmatig iets te doen met datgene wat zo veel groter is dan jij en ik, dan zijn er ongetwijfeld regelmatig momenten waarop je je afvraagt hoe het zit met jouw reikwijdte. Welke bewegingen zijn er gaande in de wereld en hoe sta ik daar in? Wáár sta ik? Wat is mijn impact? Wat durf ik? Hoe antwoord ik? En valt er terrein te winnen? Welke beweging heb ik zelf innerlijk te maken om optimaal dienend aanwezig te zijn? Welke prijs moet ik daarvoor betalen? En wat is mijn persoonlijke leertaak?

We leven onder pittige innovatie-druk. Ambitie wil dat we er werk van maken maar in ambitie wensen we onszelf ook vaak veel te groot. Vóór we het weten zijn we aan een volgend prestigieus plan begonnen. Initiatiefnemers en koplopers die naar voren rennen om problemen en knelpunten op te lossen, lopen daarin vaak vast. Wat helpt, is om op zo’n manier met jezelf te leren omgaan, dat je professionaliteit wezenlijk aan kracht en scherpte toeneemt.

Maak er geen werk van

De vernieuwingsimpuls die nodig is, is zelfvertrouwen en standvastige onafhankelijkheid op solide basis: het goud komt tot stand in jou. Het draait bij innovatief leiderschap om degene die onophoudelijk iets in zichzelf aan het ontwikkelen is. En dat blijkt een proces te zijn met zeer persoonlijke diepten.

Wanneer je je essentie leeft, dan vind je in de samenleving de plek die jou werkelijk past. Jouw impact in de wereld wordt vele malen groter wanneer je niet steeds meteen gaat klussen, maar wanneer je je terughoudt, thuis komt in jezelf en van daaruit langzaam maar zeker de grondpatronen gaat zien.

Zo kun je de verbindingen leggen die een veel groter gewicht kunnen dragen dan alleen dat van jouw goede idee. Het essentieel nieuwe komt in de bedding van het bestaande en de leerprocessen die van daaruit op gang komen zijn verbluffend generatief.

Wees een leider
Wijs jezelf de weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *